L’acte de lliurament de premis del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), un dels més importants i emotius que organitza anualment la institució, va comptar amb la presència de destacades autoritats i personalitats del sector sanitari. A l’Auditori L’Illa de Barcelona, es va posar de manifest el valor de la tasca assistencial i de recerca dels professionals de la salut a Catalunya. Va ser un reconeixement especial a 51 professionals premiats en diverses categories, així com a quatre equips assistencials multidisciplinaris, entre els quals destaca el PAPPA. El conjunt d’assistents va reivindicar la col·laboració i el treball en equip en la medicina actual, elements clau també en la filosofia del programa PAPPA.
El PAPPA és un servei exclusiu per a les persones assegurades d'Assistència Sanitària que atén pacients amb múltiples malalties cròniques a casa seva, evitant desplaçaments innecessaris i complexos, que no sempre comporten una millora directa per al pacient. Aquest programa està format per un equip multidisciplinari de metges de capçalera, geriatres i infermeres, en col·laboració amb el Servei d’Urgències Domiciliàries (SUD) i coordinats des de l’Hospital de Barcelona. Aquests professionals ofereixen una atenció holística i personalitzada a cada pacient, enfocant-se en la millora de la qualitat de vida i en una visió global de la salut del malalt. L'excessiva compartimentació del coneixement mèdic pot resultar poc eficient en casos com aquests, i el PAPPA treballa per superar aquesta fragmentació per donar una atenció més humana i coordinada.
Entre els seus punts forts, el PAPPA destaca per la seva tasca en l'atenció domiciliària, adaptada a les necessitats reals dels pacients crònics, prioritzant el confort i l'efectivitat. A més, proporciona seguiment telefònic continuat, un tracte proper i l’accés a l’atenció mèdica des de casa. Els pacients són derivats al programa després d'una valoració per part d'un dels metges del PAPPA, i han de complir criteris com patir una malaltia crònica, comptar amb un cuidador a domicili i viure a la ciutat de Barcelona.
Aquest reconeixement del Col·legi de Metges subratlla la importància del programa PAPPA i altres serveis similars, especialment per a les persones assegurades d'Assistència Sanitària i els pacients pluripatològics. Aquest model d’atenció domiciliària representa un avenç en la sanitat, ja que no només contribueix a millorar la qualitat de vida dels pacients i les seves famílies, sinó que també optimitza recursos en el sistema de salut i esdevé una resposta eficient a les necessitats d’una població envellida i amb malalties cròniques.