ATENCIÓ MATERNOINFANTIL
El nou servei a domicili d'Assistència Sanitària resol els dubtes de mares i pares i ofereix orientació sobre l'atenció a nounats. 

Assistència Sanitària ofereix el programa NADÓ (Nounats amb Assistència Domiciliària Orientativa), un complet servei exclusiu que ofereix visites a domicili a les assegurades de totes les comarques de Barcelona que hagin tingut un part. Alhora, el servei es complementa amb un telèfon de contacte obert per resoldre dubtes o rebre orientació sobre un període en què hi ha diversos elements a tenir en compte.

L'objectiu del nou programa és ajudar mares i pares a afrontar possibles problemes que els sorgeixin en l'atenció al nadó els primers dies de retorn al domicili. Es tracta d'una atenció complementària -no substitutiva- a la funció del pediatre o ginecòleg que prestaran infermeres del Servei de Pediatria - Neonatologia de l'Hospital de Barcelona, expertes en l'atenció de nounats.

Es pot sol·licitar la visita programada al telèfon d'atenció (619 501 665, de dilluns a divendres, de 9:00 a 17:00 hores) perquè una infermera es desplaci al domicili per orientar els pares sobre aspectes bàsics com l'alletament, la cura del cordó umbilical, el bany o el massatge.

 

L'Àrea Maternoinfantil de l'Hospital de Barcelona també ofereix un servei complet d'atenció a la mare i al nounat:

  • Àrea d'atenció al part amb sala de dilatació individual on podrà estar amb el seu acompanyant en tot moment. Àrea annexa d'atenció i reanimació del nounat.
  • Planta d'hospitalització maternal i per al nounat sa.
  • Unitat de Neonatologia, que evitarà que el seu fill hagi de ser desplaçat a un altre centre en cas de necessitar cures intensives neonatals.
  • Planta d'hospitalització de pediatria.
  • Servei d'Urgències de Pediatria.
  • Unitat de Cures Intensives d'adults per als casos, poc freqüents, de complicacions greus de la mare que requereixin atenció intensiva.
  • Consulta de Medicina Interna per a l'embarassada de risc. El seu ginecòleg pot sol·licitar la col·laboració d'un especialista per al seguiment de problemes mèdics que puguin sorgir durant el seu embaràs.
  • L'Hospital disposa en presència física, les 24 hores del dia, de ginecòleg, llevadora, pediatre, neonatòleg, anestesiòleg i de la resta d'especialistes necessaris per a l'atenció de qualsevol eventualitat que pugui sorgir en l'atenció de la dona embarassada i del seu fill.
  • Si desitja visitar les instal·lacions abans de l'ingrés, pot posar-se en contacte amb el personal de la Sala de Parts (Tel. 93 254 24 17, Sra. Ana Cruz) per concertar dia i hora de visita.
  • A més, posem a la seva disposició aquest Fulletó per oferir-li una orientació a l'hora de preparar la roba i altres estris que necessitaran vostè i el nadó durant l'estada hospitalària. Canastreta |